Bel me terug
x

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Verruiming terrassen in coronatijd

Doordat het terrasweer is begonnen, wordt de horeca door de coronacrisis extra getroffen. Onze fractie verwacht dat premier Rutte woensdagavond een aantal beperkende maatregelen zal versoepelen en de horecaondernemers toestemming zal geven om de deuren van hun bedrijf te openen en terrassen uit te zetten.

Gepubliceerd: 6 mei 2020

Aan bestuur Horeca Nederland afdeling Hoorn


Betreft: verruiming terrassen in coronatijd


Hoorn, 6 mei 2020.


Geacht Bestuur,


Vandaag hebben wij het krantenartikel ‘Bied ook horeca perspectief’ in het NHD gelezen waarin een aantal horecaondernemers en uw bestuur pleiten voor verruiming van de terrassen in coronatijd. Onze fractie ondersteunt dit pleidooi en is voorstander van verruiming van de opstelling van terrassen onder bepaalde voorwaarden.

Het heersende coronavirus heeft ernstige economische schade veroorzaakt bij winkeliers, horecaondernemers in het toerisme en in de kunst- en cultuursector. Ondanks allerlei goede regelingen zijn ondernemers failliet verklaard en werknemers ontslagen.

Doordat het terrasweer is begonnen, wordt de horeca door de coronacrisis extra getroffen. Onze fractie verwacht dat premier Rutte woensdagavond een aantal beperkende maatregelen zal versoepelen en de horecaondernemers toestemming zal geven om de deuren van hun bedrijf te openen en terrassen uit te zetten. Mocht deze versoepeling voor horecaondernemers plaatsvinden, dan stellen wij voor dat in Hoorn de horecaondernemers tijdelijk en onder regie van de gemeente, tot einde van het terrasseizoen, meer openbare ruimte krijgt om het terras bij het horecabedrijf te plaatsen. Deze terrasverruiming kan plaatsvinden met gebruik van tafels, stoelen en met een eenvoudige eenpoot-parasols. Daarbij willen wij zo veel mogelijk behoud van de bestaande ruimte voor voetgangers, rolstoelgebruikers, fietser en automobilisten. Verder willen wij geen afsluiting van straten en pleinen voor verkeer. Door de terras-verruiming hopen wij dat het terrasgebruik wordt gestimuleerd en de horecaondernemer het verlies aan inkomen enigszins kan compenseren.


Fractie Tonnaer vindt het vanzelfsprekend dat de uitbreiding van de terrassen niet automatisch leidt tot meer precariobelasting voor horecaondernemers. Wij zullen daarom het college van Burgemeester en Wethouders vragen terras-uitbreiding toe te staan.

Vriendelijke groet,
namens Fractie Tonnaer,


Roger Tonnaer, fractievoorzitter.