Bel me terug
x

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Herinvoering schoolzwemmen nieuwe stijl

Fractie Tonnaer wil dat er meer kinderen een zwemdiploma behalen en plezier hebben in zwemmen. Daarom hebben gemeenteraadslid Onno Egtberts en commissielid Norbert de Vries een initiatief genomen voor de herinvoering van schoolzwemmen nieuwe stijl in Hoorn. Hoorn is een waterrijke stad en het aantal kinderen dat jaarlijks verdrinkt moet volgens de fractie worden verkleind. Het schoolzwemmen nieuwe stijl is vrijwillig en kost jaarlijks €50.000,- voor groepsvervoer van de kinderen. Het initiatiefvoorstel wordt binnenkort besproken door de Hoornse gemeenteraad.

Gepubliceerd: 6 februari 2020

Met de herinvoering van schoolzwemmen voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar wil Fractie Tonnaer dat meer kinderen een zwemdiploma behalen en het plezier met water wordt vergroot. Plezier in zwemmen en het leren van verschillende zwemtechnieken vergroot de band met water.

Gemeenteraadslid Onno Egtberts en commissielid Norbert de Vries van de Fractie Tonnaer hebben een initiatief genomen voor de herinvoering van schoolzwemmen nieuwe stijl en het voorstel voor herinvoering gestuurd naar de Hoornse gemeenteraad.

Door herinvoering schoolzwemmen nieuwe stijl moet het aantal kinderen dat jaarlijks verdrinkt worden verkleind en het vertrouwen met water worden vergroot. Hoorn is een waterrijke stad gelegen aan het Markermeer met veel grachten en sloten. Daarom is het nodig dat meer schoolkinderen zwemvaardig worden of een zwemdiploma behalen.

Aan het schoolzwemmen nieuwe stijl kan vrijwillig door basisscholen en scholen voor speciaal basisonderwijs worden meegedaan. Om het groepsvervoer van kinderen en het schoolzwemmen nieuwe stijl te bekostigen stellen Norbert de Vries en Onno Egberts voor jaarlijks € 50.000,- beschikbaar te stellen. Ieder jaar wordt bekeken hoe het beschikbaar gestelde geld voor schoolzwemmen nieuwe stijl is besteed en of de belangstelling door basisscholen voor het herinvoering van schoolzwemmen toeneemt.

Een van de komende maanden wordt het initiatiefvoorstel door de Hoornse gemeenteraad besproken. Dan zal blijken of de meerderheid van de gemeenteraad voor de herinvoering is van schoolzwemmen nieuwe stijl.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Onno Egtberts, gemeenteraadslid

Norbert de Vries, lid raadscommissie