Bel me terug
x

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Haal The Passion naar Hoorn

Fractie Tonnaer en ChristenUnie zouden het geweldig vinden als in 2021 of het jaar daarop The Passion in Hoorn wordt opgevoerd. Het muzikale evenement trekt veel bezoekers en kan van grote betekenis zijn voor de stadspromotie van Hoorn. Om geen tijd te verliezen stellen de fracties voor om Hoorn alvast aan te melden als gaststad voor The Passion. De definitieve aanmelding volgt pas als eerst goed is uitgezocht of Hoorn voldoende mogelijkheden heeft om het evenement te organiseren.

Gepubliceerd: 21 oktober 2019

Fractie Tonnaer en ChristenUnie zouden het geweldig vinden als in 2021 The Passion in Hoorn wordt opgevoerd. Het muzikaal-bijbels evenement trekt veel bezoekers, wordt door veel televisiekijkers bekeken en kan van grote betekenis zijn voor de stadspromotie van Hoorn.

The Passion is een productie van de omroepen EO en KRO-NCRV en wordt jaarlijks op Witte Donderdag in een stad in Nederland uitgevoerd. De eerste uitvoering vond in 2011 plaats in Gouda, trok meteen 9000 bezoekers en werd door bijna een miljoen tv-kijkers live bekeken. Dit jaar trok The Passion in Dordrecht 14.000 bezoekers en 2,4 miljoen kijkers. Roermond is de gaststad voor The Passion in 2020.

ChristenUnie en Fractie Tonnaer zouden graag zien dat in 2021 of het jaar daarop Hoorn gaststad is van The Passion. De twee fracties vinden het  belangrijk voor de stadspromotie, maar vooral ook voor Hoornse organisaties, kerken en basisscholen die bij de uitvoering van het muzikale evenement worden betrokken. The Passion wordt immers gespeeld door professionele acteurs samen met inwoners van de gaststad.

Om geen tijd te verliezen stellen de fracties Tonnaer en CU voor om Hoorn alvast aan te melden als gaststad voor The Passion. De definitieve aanmelding volgt pas als eerst goed is uitgezocht of Hoorn organisatorisch en financieel voldoende mogelijkheden heeft om The Passion in de stad te houden.